Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 3½-4 timer. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
4 personer.
# Ingredienser
til Oksetværreb, helstegt, med urter
1½ kg oksetværreb fra den høje ende
salt og peber
evt. 2 fed hvidløg
Endvidere:
30 g smør
1 løg
½ lille selleri
1 lille persillerod eller pastinak
1 stor gulerod
3-4 dl vand
Jævning:
1 spsk maizenamel eller 1¼ spsk hvedemel
Ovnfast fad
*
Sådan laves Oksetværreb, helstegt, med urter
1. Pil løget og hak eller skiv det.
Skræl selleri, persillerod (pastinak) og gulerod og skær
grønsagerne i terninger og mønter.
Sæt ovnen på 160 °C.
2. Varm smørret i gryden og svits de delte grønsager.
Anbring dem i et ovnfast fad.
3. Gnid evt. kødet med hvidløg og krydr med salt og peber.
Læg kødet på grønsagsblandingen i fadet og sæt det på ovnens
nederste rille.
Hæld vandet ved.
4. Lad tværrebet stege, til benene løsner nemt eller en
kødnål går nemt igennem til benene.
Det varer 3½ til 4 timer.
Sauce:
5. Tag kødet op og hold det varmt tildækket på et varmt fad.
Passér stegesky og grønsager ned i en lille gryde.
Lad det stå lidt og skum fedtet af.
Suppler med vand, hvis der er for lidt, der skal være 4-5
dl.
Bring saucen i kog.
Rør melet glat med koldt vand og kom denne jævning i gryden
under piskning.
Lad saucen koge et par min., smag til med salt og peber.
Anretning:
6. Vrid benene ud. Det skal gå nemt, ellers er kødet ikke
mørt nok.
Skær kødet i pæne, ikke for tykke skiver og læg dem på et
varmt fad.
Hæld noget af saucen over og server resten til.
Tips: Spis Kartofler, kogte eller Kartoffelmos til.
Tværreb kan også steges i gryde.
Brun først kødet, så grønsagerne, læg kødet tilbage og steg
det 3½-4 timer under låg for svag varme.
Kan fryses. Holdbarhed: 1-2 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Okse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------