Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca 1½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Oksetykkam, kogt med urter
1 kg oksetykkam uden ben
1½ tsk salt
1 stilk timian
1 bdt persille
1 laurbærblad
1 fed hvidløg
2 gulerødder (250 g)
½ selleri (ca 150 g)
400 g mellemstore kartofler
2 porrer
*
Sådan laves Oksetykkam, kogt med urter
1. Skær kødet i ca 1 cm tykke skiver med en skarp kniv.
Der må gerne sidde lidt fedt ved, men sener og hinder skal
fjernes.
2. Læg kødet i en gryde og dæk med koldt vand.
3. Bring vandet langsomt i kog og skum omhyggeligt.
Tilsæt salt, timian, persille, laurbærblad og det pillede,
hakkede hvidløg.
Lad kødet koge småt under låg ca ½ time.
4. Gør urterne i stand.
Skræl gulerødder, selleri og kartofler.
Skær gulerødder og selleri i tykke bjælker, lad kartoflerne
forblive hele.
Skær rodtrevler og det øverste grønne af porrerne og del dem
et par gange.
5. Kom de rensede urter i gryden og kog yderligere småt i ca
1 time, til kødet er meget mørt.
6. Tag kød og grønsager op med en hulske og læg det i en
skål.
Hold det varmt under alufolie.
7. Si bouillonen gennem et fint klæde eller et lag pladevat
lagt i en sigte.
Kog bouillonen lidt ind uden låg og smag til med salt.
Læg grønsager og kød i bouillonen og varm retten igennem.
8. Server kød og de meget møre grønsager i dybe tallerkener
sammen med bouillonen.
Tips: Godt brød egner sig fint til denne ret, fx Bondebrød eller Landbrød, gammeldags.
Retten kan laves med andre grønsager, fx persillerod
og/eller pastinak.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Okse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------