Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer. Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 1 time
# Ingredienser
til Kalvehjerte i flødesauce:
1 kalvehjerte (ca 800 g)
2 spsk hvedemel eller 1½ spsk maizenamel
salt og peber
2 løg
2 spsk paprika
2-3 dl bouillon
2 dl (piske)fløde
1 spsk ribsgelé
40 g smør
*
Sådan laves Kalvehjerte i flødesauce
1. Skær hjertet fri for årestammer og skyl det grundigt for
blod.
Tør det godt og skær det i terninger.
Pil og hak løgene.
2. Bland melet med salt og peber og vend hjertestykkerne
heri.
3. Smelt smørret gyldent i en tykbundet stegegryde
Brun først løgene, så kødstykkerne, heri.
Tilsæt paprika.
4. Spæd med bouillon, ribsgelé og fløde og lad retten
småkoge under låg en times tid.
5. Rør en jævning af (Maizena)mel og vand.
Rør den i gryden og lad retten småkage yderligere et par min.
uden låg.
Smag til med salt og peber.
God kartoffelmos (se Brændende kærlighed) eller løse
ris passer fint til.
Tips: Hjertegryden kan tilsættes 100 g istandgjorte
delte champignon.
De skal svitses kort på en pande og kommes i gryden, 10 min.
før retten er færdig.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------