Nu
er det sæson for simreretter. I denne uge står den på ossobuco, som her er
tilberedt med øl, laurbærblade og sort peber. Desserten er en gammeldags
æblekage.
Ossobuco med øl
Gammeldags æblekage
Ossobuco med øl
Arbejdstid: ca. 45 min. Stege/kogetid: ca. 2 timer Fryse-egnet. 4 personer
# Ingredienser
til Ossobuco med øl:
4
tykke skiver kalveskank med ben
2
spsk olie
salt
og friskkværnet peber
4
spsk hvedemel
3
løg (hakkede)
3
gulerødder (tykke skiver på skrå)
3-4
laurbærblade
3
dl øl + ca. 2 dl vand
2
dl perlespelt
Drys:
bredbladet persille (hakket)
*
Sådan
laver du Ossobuco med øl:
Rids
senerne i kanten af kødskiverne og dup kødet tørt med køkkenrulle.
Brun
kødstykkerne på begge sider på en varm pande med olie.
Krydr
med salt og peber og drys med mel.
Læg
grønsager og laurbærblade i bunden af et ovnfast fad.
Læg
kødet oven på og tilsæt øl og vand op til kødet.
Dæk
fadet med låg eller stanniol, sæt det i ovnen og tænd den på 175 °C.
Lad
retten stege i 1½ 2 timer til kødet er mørt (vend det efter ca. 1 time).
Skyl
spelten i koldt vand og kog den 20 min. i letsaltet vand
(se
pakkens anvisning). Hæld kogevandet fra og rør spelten i stegeskyen.
Smag
til med salt og peber.
Anret
på tallerkner, drys med persille og server.
Gammeldags æblekage
Arbejdstid:
45 min. Koge/bagetid: ca. 20 min. Æblemosen kan fryses (6 personer)
#
Ingredienser til Gammeldags æblekage:
Æblemos
med karamel:
1
kg syrlige æbler
ca.
200 g sukker
evt.
2 spsk citronsaft
Kagerasp:
4
skiver lyst brød (uden skorpe)
100
g sukker
50
g smør (smeltet)
Endvidere:
ca.
2 dl piskefløde
75
g hasselnøddekerner (hakkede)
*
Sådan
laver du Gammeldags æblekage:
Æblemos:
Skræl og udkern æblerne og skær dem i grove stykker.
Smelt
sukker til lys karamel i en tykbundet gryde og tilsæt æblestykkerne under
omrøring.
Lad
æblerne slippe væske og tilsæt evt. 1 dl vand.
Læg
låg på og kog æblerne møre 8-10 min.
Rør
dem til mos og smag til med sukker og evt. citronsaft.
Kagerasp:
Smuld r brødet til krummer og bland det med sukker og smør.
Bred
det ud i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir, sæt i ovnen og tænd på 125
°C.
Bag
til raspen er sprød og gylden.
Anret
æblemos og ristet rasp i portionsskåle.
Pisk
fløden til blødt skum og fordel den på desserterne.
Drys
med hakkede nødder.
Se flere 2-retters menuer her
En æblekage er ikke bare en æblekage, de fås i flere typer
og igen i et utal af varianter.
Dette er en Æblekage
type 1. Se Æblekage - hvad kan
det være?
Du får de bedste opskrifter på æblekage på Kogebog.dk - prøv
selv -
Find opskrifter og inspiration til gode madoplevelser
og sæt mere smag på hverdagen. På Kogebog.dk finder du flere tusinde herlige
opskrifter og madartikler. Få nem og hurtig madlavning til hele familien eller
se Mad
til 1, Madplan og Tøm køleskabet og din egen "Min
kogebog" til dine egne opskrifter.
Kilde: Hjemmets bedste MAD