Frokost Forret. Arbejdstid: 15 min. Skal hvile, fars: 1 time. Ovntid: 1 time. Skal trække: 6-8 timer. (gerne til næste dag) Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 6-8 personer.
# Ingredienser
til Paté, peber – Peberpaté
375 g hakket kalvekød
375 g hakket flæskekød
3 spsk grønne peberkorn (madagascarpeber)
1 spsk af væden fra peberkornene
1 løg
2 spsk tørret basilikum
2 dl (piske)fløde
1 æg
1 tsk salt
Endvidere:
4-5 skiver bacon
smør til formen
Pateform:
*
Sådan laves Paté, peber – Peberpaté
1. Rør hakket kalv og flæsk sammen og rør det sejt med
saltet, så opsuger farsen bedre væske.
Pil og riv løget og bland samtlige ingredienser til farsen i
en skål.
Rør godt, til konsistensen er ensartet.
2. Smør en patéform.
Fyld farsen i og lad den hvile heri en time på et køligt
sted.
3. Sæt ovnen på 200 °C.
Fyld bradepanden halvt med vand og sæt den i ovnen.
4. Dæk overfladen af patéen med skiver af bacon.
Kom låg eller alufolie over og sæt formen i det varme
vandbad.
Bag patéen 45 min.
5. Sæt varmen op til 225 °C.
Fjern låg eller folie og lad patéen bage yderligere et
kvarter, til overfladen har taget farve.
Lad patéen køle af i formen under let pres.
Vend patéen ud på et fad og skær den i skiver.
Tips: Server patéen med Flûtes eller Bondebrød, fransk.
Brøndkarse, Cornichons, Asier, syltede og blandet
grøn salat kan også ledsage.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Paté
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------