Et lille stykke
bacon, mange grønsager og lidt krydderier = en herlig ret.... og hvide bønner
I Syden er det ganske almindeligt at bruge hvide bønner som fyld. Herhjemme er
det også blevet mere og mere populært. Prøv denne himmelsk lækre ret.
Til 6 personer. Iblødsætningstid:
4-12 timer. Tilberedningstid: ca 1½ time. Fryseegnet
# Ingredienser
300 g tørrede, hvide
bønner
3 gulerødder
3 løg
1 fed hvidløg
salt og hele
peberkorn
150 g bacon
evt. 1 spsk
maizenamel
½ bdt persille
* Fremgangsmåde:
1. Skyl bønnerne og
lad dem ligge i blød i koldt vand i mindst 4 timer.
2. Hæld vandet fra
bønnerne.
Hæld frisk vand på, så det dækker, tilsæt krydderbuketten og lad bønnerne koge
i 45 min.
3. Skær bacon i små
strimler, der svitses i en stor gryde.
4. Pil løgene og hak
dem groft.
Skrab gulerødderne og skær dem i stave.
5. Kom løg og
presset hvidløg i gryden og lad det svitse, til løgene er klare.
Derefter tilsættes
gulerødderne.
Lad dem snurre med i
5 min - Pas på, det må ikke branke!
6. Fjern
krydderbuketten fra bønnegryden.
Tag bønnerne op med
en hulske og læg dem i grønsagsgryden.
Spæd med 5 dl af
bønnesuppen.
Lad retten småkoge
over svag varme i ca 20 min.
Tilsæt salt og 6-8
hele peberkorn.
7. Hvis du synes,
retten er lidt tynd, kan du jævne med maizenamel, der er udrørt i lidt vand.
8. Drys med hakket
persille lige inden serveringen.
Server grovbrød til.
Et lille stykke
bacon, mange grønsager og lidt krydderier = en herlig ret