Brændende kærlighed er en gammel dansk ret. Den består
traditionelt af kartoffelmos, stegte bacontern og løg stegt i baconfedtet. Den
serveres med syltede rødbeder og drysset med purløg eller persille.
Til 4 personer.
40 min.
# Ingredienser
Kartoffelmos:
1 kg kartofler
3-4 dl kogende mælk
50 g smør
reven skal af 1
appelsin
salt og peber
Drys:
400 g baconterninger
2 løg
1 spsk ristede løg
(færdigkøbt)
150 g koldt smør
* Tilberedning
Skræl kartoflerne og
skær dem i mindre stykker.
Kog dem i vand uden
salt, til de er helt møre.
Hæld vandet fra og
mos dem.
Pisk den kogende mælk i sammen med smør og appelsinskal.
Smag til med salt og
peber.
Drys: Steg
baconterningerne på panden, til de er gyldne. Tag dem op.
Snit løgene og steg
dem i baconfedtet.
Når de er bløde og
gyldne, tilsættes bacon og smør, og det blandes.
Ved servering hældes
blandingen over mosen, og der drysses med de ristede løg.
Serveres med syltede rødbeder og drys med purløg eller
persille.
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.