Kød af forskellig
slags som braiseres eller koges i rødvin, får ofte navnet
"bourguignonne" eller burgundisk. Lyder det ikke godt? - det er godt!
Tid: 1½ time, heraf 1
time til kogning. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 4-6 pers.
# Ingredienser
1 kg fersk
skinkesteg
1-2 spsk smør eller
margarine
1 tsk salt
3-4 dl rødvin
2 kviste rosmarin eller 1 tsk tørret
2 laurbærblade
2 hele
kryddernelliker
1 tsk fennikel
2-3 rødløg
1-2 gulerødder
1 bid rodselleri (
200 g)
3-4 fed hvidløg
1 mellemstor porre
1 spsk Maizena
* Fremgangsmåde
1. Afpuds stegen og
snør den evt. så du får fine skiver.
2. Smelt fedtstoffet
i en stegegryde.
Brun stegen på alle
sider.
Tilsæt salt. Hæld
rødvin på.
3. Krydr stege skyen
med rosmarin, laurbærblade, nelliker og fennikel.
Braiser stegen 30 min
4. Skræl løg,
gulerødder, selleri og hvidløg. Skyl porren.
Skær løgene i både,
gulerødder og selleri i tern, porren i 2 cm brede stykker.
Hvidløgsfeddene skal
være hele.
5. Læg grønsagerne i
skyen og braiser det hele yderligere 30 min.
Tag stegen op og lad
den hvile under aluminiumsfolie 15 min.
6. Rør Maizenaen ud
i lidt vand.
Rør det i grønsagsskyen
og bring den i kog.
7. Server stegen i
skiver med de braiserede grønsager, bønner og hvide kartofler.
Tips: Stegen kan tilberedes i god tid, gerne en dag
i forvejen.
Både kød og sky med grønsager bliver da endnu tættere i smagen.
Ved evt. frysning
fryses steg og grønsagssky hver for sig.
Varm siden kødet i
alufolie i ovnen, kog og jævn grønsagsskyen på komfuret.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------