Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ½ time Kogetid: 1½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris.
4-6 personer.
# Ingredienser
til Kålgryde med letsaltet flæsk
400 g letsaltet kogeflæsk
1 kg letsaltet svineskank
1 løg
2 hele nelliker
6 hele peberkorn
Suppevisk: 1 kvist timian, 1 laurbærblad, porretop
Endvidere:
1 lille hvidkålshoved (ca 1 kg)
500 g kartofler
4 porrer
½ selleri
5 majroer
*
Sådan laves Kålgryde med letsaltet flæsk
1. Skyl kødet koldt og kom det i en ret stor gryde, der også
skal kunne rumme alle grønsagerne, dæk med koldt vand og bring det i kog. Skum
suppen.
2. Pil løget og stik nellikerne i.
Lav en suppevisk af timian, laurbærblad og porretop.
Læg den i gryden sammen med løg og peberkorn.
Kog ved svag varme under låg, ca 1 time.
3. Gør imens urterne i stand:
Skær kålen i kvarte, fjern yderblade og stok og kog den i
letsaltet vand 10 min.
Lad den dryppe af i en sigte.
Skræl kartofler og majroer.
Skyl porrerne og del dem i passende stykker.
Skræl sellerien og skær den i stave.
4. Kom alle grønsagerne i gryden, når kødet har kogt 1 time.
Kog retten færdig under låg endnu ca ½ time.
5. Varm et serveringsfad.
Tag forsigtigt grønsagerne op med en hulske og læg dem på
fadet.
Kasser suppevisken.
Tag skank og kød op og skær det ud.
Læg kødskiverne på fadet og server straks.
Tips: Server sorte oliven, grøn salat, forskellige
slags sennep, se Dijonsennep,
og Landbrød
til.
Retten kan laves med et stykke letsaltet nakkekam.
Suppen kan bruges til Kål, vreden,
eller fryses ned i passende portioner som basis for saucer, hvis den ikke er
meget salt.
Se alle de bedste opskrifter med Kål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------