Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 40 min. Hviletid, dej: ca ½ time. Bagetid: ca ½ time. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Kåltærte med bacon
Dej:
100 g hvedemel (1½ dl)
50 g hirseflager (1½ dl)
100 g smør
1 knsp salt
½ dl ymer
Fyld:
1 sommer-hvidkål eller ½ alm. hvidkål (ca 750 g)
4 skalotteløg
250 g bacon
salt, peber og muskat
Tærteform: 24 cm
*
Sådan laves Kåltærte med bacon
1. Skold og skyl hirseflagerne. Kom hvedemel og hirseflager
i en skål.
Smuldr det kolde smør heri. Tilsæt salt og ymer og saml
hurtigt dejen.
2. Pak dejen i plastfilm og lad den hvile i køleskabet ca ½
time.
Fyld:
3. Fjern de yderste kålblade og skær kålen i kvarte.
Fjern stokken.
Damp kålen i lidt vand tilsat salt ca 10-15 min. under låg,
længst hvis det er vinterkål.
Hæld kålen til afdrypning i en sigte og lad den svale lidt.
4. Hak kålen fint med en kniv. Sæt ovnen på 200 °C.
5. Pil løgene og skær dem i terninger.
Skær baconen i terninger.
6. Svits bacon og løg gyldent i en tykbundet gryde.
Tilsæt den snittede kål og lad den svitse med ca 5 min.
Smag fyldet til med salt, peber og muskat.
7. Rul dejen til en cirkel i knap ½ cm's tykkelse på et
meldrysset bord.
Beklæd tærteformen med dejen.
Lad den hænge lidt ud over kanten og rul kagerullen hen
over, så kanten bliver pæn.
8. Læg et stykke alufolie løst over tærtebunden og hæld
tørrede ærter eller groft salt heri.
Det forhindrer dejen at bule op under bagningen.
9. Forbag tærtebunden 5 min, fjern folie med indhold og bag
tærten videre 5 min.
10. Fordel kålfyldet i tærtebunden og bag den ca 20 min. på
ovnens midterrille, til dejen er sprød og fyldet gennemvarmt.
Tips: Fyldet kan laves med skinke i stedet for bacon
og tærten kan drysses med reven ost inden bagningen.
Se alle de bedste opskrifter med Kål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------