Boller i karry kender alle, men prøv at servere gode
kødboller i dildsauce med kapers.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min. Fryse-egnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen
# Ingredienser til Kødboller i
dildsauce med kapers og porrer:
250 g hakket kalve- og svinekød
1 spsk hvedemel
1 lille løg (revet)
1 lille æg
1 dl mælk
½ liter bouillon
2-4 porrer
1 spsk majsstivelse (eller lys sauce- jævner)
1 dl fløde 9%
1 spsk kapers
1 bdt frisk dild
salt og peber
Tilbehør: ris eller kartofler
*
Sådan laver du kødboller i
dildsauce med kapers og porrer:
Rør kødet med % tsk salt og mel.
Tilsæt revet løg, æg og mælk og krydr med salt og peber.
Form farsen til boller, pocher dem i næsten kogende bouillon
ca. 8 min.
Tag bollerne op og si bouillonen over i en ren gryde.
Tilsæt de rensede porrer skåret i grove stykker og lad dem
simre 8 min.
Jævn bouillonen med majsstivelse udrørt i fløde og tilsæt
kapers og fintsnittet dild.
Smag til med salt og peber og læg kød- bollerne i saucen.
Server med kogte ris eller kartofler.
Tips: Lav evt. en dobbelt portion fars og steg den ene
halvdel til frikadeller til fryse- ren eller madpakken.
Kilde: Hjemmets bedste MAD