Kikærter kommer fra Middelhavslandene. Smagen er lidt nøddeagtig, og de koger ikke så let i stykker. Derfor er de meget velegnede til brug i salater og gryderetter.
Tid: ca 1 time og 45
min + tid for kikærterne at stå i blød. 4 pers.
# Ingredienser
250 g kikærter (3
dl)
vand
salt
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 spsk olie
3-4 tomater
1 spsk hakket
oregano
1 spsk hakket salvie
½ bdt. persille
1 pk. bacon (150 g)
* Fremgangsmåde
1. Læg kikærterne i
blød natten over i saltet vand.
Kasser
udblødningsvandet.
2. Kog kikærterne i
nyt saltet vand ca 1½ time.
Pil og hak løg og
hvidløg.
Varm olien i en
gryde. Svits løgene nogle minutter.
5. Dyp tomaterne
kort i kogende vand.
Tag dem op og træk
skindet af. Hak tomaterne groft.
6. Rør tomaterne i
gryden med løg.
Tilsæt godt
afdryppede kikærter og rør rundt.
7. Krydr med
oregano, salvie og hakket persille.
8. Striml og steg
bacon.
Server kikærterne drysset med de sprøde baconstrimler.
Tips: Retten kan også tilberedes med et par
forskellige slags ærter,
fx grønne flækærter
og sukkerærter.
Kogetiden bliver da
10-15 min for ærterne.
Se alle de bedste opskrifter med Kikærter eller med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------