Spaghetti alla
carbonara hedder på dansk kulsvierkonens pasta, og den smager helt dejlig. Vores
opskrift er nem og giver en dejlig smagfuld ret
4 personer. Koge-/stegetid:
ca 15 min.
# Ingredienser
1 løg
150 g bacon (i tern)
10 g smør
1 dl hvidvin (tør)
2 dl
madlavningsfløde (18%)
1-2 spsk rosmarin
(friskhakket)
2 æggeblommer
(pasteuriseret)
50 g parmesan
(friskrevet)
salt og friskkværnet
peber
400 g pasta (fx penne)
evt. 1 tsk hakket rød chili
1 forårsløg (snittet)
Tilbehør: friskrevet
parmesan
* Tilberedning
1. Skær løget i
tern.
Svits baconternene i
smørret, til de er gyldne.
Tag et par spsk fra
til pynt.
Tilsæt løget, og
svits det kort med.
Tilsæt hvidvinen, og
kog det op.
Kom fløde og rosmarin ved.
Lad saucen simre i
ca 5 min.
2. Rør parmesan og
æggeblommer i.
Saucen må ikke koge,
efter det er tilsat, men skal varmes op til kogepunktet.
Smag til med salt og
peber.
3. Kog pastaen efter
anvisningen, og afdryp den i en sigte.
Vend pasta og sauce
sammen.
Server med
friskkværnet peber og bacontern over.
Pynt evt. med frisk
chili og forårsløg.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.