En helt klassisk
søndagsmiddag, som begynder at komme på mode igen. De saftige svesker giver en
fin frugtagtig smag til kødet. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 1¾ time, heraf
1½ time i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg nakkefilet
10-15 stenfri svesker
1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
* Fremgangsmåde
1. Bor et hul hele
vejen igennem kødet med en skarp kniv eller et strygestål.
Du kan også lave
nogle dybe snit i kødets overside.
Fyld hullerne med svesker.
2. Gnid kødet med
salt og peber.
Læg det i et ovnfast fad.
3. Stik et
stegetermometer ind i kødets tykkeste del.
Sørg for at hele
røret er inde.
4. Steg kødet
nederst i en 175 °C varm ovn til termometeret viser 85 °C.
Beregn en stegetid
på 1½ time.
5. Lad kødet hvile i
alufolie 10 min
Kog fadet af med
lidt vand.
6. Skær stegen i
skiver.
Server med skyen
samt rødkål, kogte kartofler og dampede æblebåde.
Tips: Bliver der kød tilovers, kan det fryses ned
portionsvis.
Det kan også bruges i en salat med en blanding af ris og grønsager, eller
bruges til biksemad med grønsager.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------