Vi steger kødet ved
svag varme, så saften bliver i stegen. Resultatet bliver saftige, møre skiver.
Og der bliver en fornem sky at lave sauce af. Det smager godt.
Tid: 2¼ time, heraf
1¾ time i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4-6 pers.
# Ingredienser
1-1¼ kg nakkefilet
1 tsk salt
¼ tsk peber
Maizena
FYLD:
½ løg
1 fed hvidløg
2 tsk rosépeber
1 spsk smør eller
margarine
* Fremgangsmåde
1. Gnid kødet med
salt og peber.
2. Pil løget og hak
det.
Bland det hakkede
løg med presset hvidløg, knust rosépeber og fedtstof.
3. Skær en lomme i
kødet og fyld det med peberblandingen.
Fæstn evt. med en tandstikker.
4. Læg kødet i et
ovnfast fad eller på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen.
5. Sæt et
stegetermometer i kødets tykkeste del.
Hele røret skal være
inde i kødet.
6. Sæt kødet i en
175 °C varm ovn og steg det til termometeret viser 85 °C, 1¾ time.
7. Læg kødet på et
skærebræt og dæk det til med folie.
Lad det hvile 10-15 min
inden det skæres i skiver.
8. Kog fadet eller
panden af med lidt vand.
Bring det i kog og
jævn med lidt Maizena udrørt i koldt vand.
9. Server kødet i
skiver sammen med saucen, kogte kartofler og tomatsalat med forårsløg.
Tips: En rest af stegen kan fint serveres kold
sammen med en cremefraichesauce smagt til med sennep og lidt rosé peber.
Godt tilbehør er kold kartoffelsalat.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------