Læg
en nakkekam i en stegeso det er en dejlig måde, at lave rustik og velsmagende
mad. Desserten er en vanilje/ymerfromage med marinerede svesker.
Nakkekam med linser og bacon
Arbejdstid:
40 min. Stege/kogetid: ca. 1½ time. Kødet er fryse-egnet. 4 personer
#
Ingredienser til Nakkekam med linser og bacon:
700-800
g svinenakkekam uden spæk
2-3
porrer
4-5
pastinakker
1
mørk øl
salt
og peber
Linser
med bacon:
2
dl grønne linser fra Puy
vand,
salt, laurbærblade
12
skiver tørsaltet bacon
bredbladet
persille (hakket)
*
Sådan
laver du Nakkekam med linser og bacon:
Tænd
ovnen på 200 °C.
Hæld
vand i stegesoen (eller et andet uglaseret lerfad) og lad det stå i mindst 15
min.
Hæld
vandet ud.
Rens
porrer og pastinakker og skær dem i grove stykker.
Læg
dem i bunden af fadet.
Læg
kødet ovenpå og krydr med salt og peber.
Tilsæt
øl og læg låg på.
Sæt
stegesoen i ovnen ca. 45 min.
Vend
kødet og steg videre ca. 45 min., til kødet er mørt.
Linser:
Kog linserne møre i letsaltet vand med laurbærblade ca. 20 min.
Steg
baconskiverne sprøde på en tør pande og skær dem i mindre stykker.
Hæld
vandet fra linserne og tilsæt sprød bacon og friskhakket persille.
Smag
til med salt og peber.
Anret
skiver af nakkekam med grønsager, stegesky og linser med bacon og persille.
Vanilje-ymerfromage med
svesker
Desserten
er en vanilje/ymerfromage med marinerede svesker
Arbejdstid:
30 min. Hviletid: 1 time. Ikke fryse-egnet. 4 personer
#
Ingredienser til Vanilje-ymerfromage med svesker:
3
blade husblas
2
tsk citronsaft
4
dl ymer
½
stang vanilje
75
g flormelis
1½
dl piskefløde
12-15
svesker
1½
dl portvin
*
Sådan
laver du Vanilje-ymerfromage med svesker:
Læg
husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min.
Tag
husblassen op, knug vandet ud, og smelt husblassen med lidt citronsaft i en
skål over vandbad.
Lad
blandingen køle lidt af.
Rør
ymer sammen med vaniljekorn og flormelis.
Rør
husblasblandingen i ymerblandingen lidt ad gangen.
Pisk
fløden til blødt skum og vend den i fromagen med en dejskraber.
Hæld
fromagen i portionsglas og sæt dem i køleskabet i ca. 1 time, til fromagen er
stivnet.
Lad
sveskerne trække i portvin i mindst 1 time.
Læg
sveskerne på fromagen med lidt af væden og server.
Tips:
Er sveskerne meget tørre, kan du lægge dem i en mikroovns-egnet skål med ½ dl
vand.
Dæk
skålen, giv dem 45 sekunder i mikroovnen ved fuld effekt og lad dem stå 1 min.
Hæld
portvin på og lad dem trække som i opskriften.
Kilde: Hjemmets bedste MAD