En steg, som er
meget let at lave, for den passer sig selv i ovnen og kræver meget lidt
forberedelse.
Her er det de
herlige hvidløg, som dominerer smagsindtrykket - hvilken nydelse!
Tid: 2¾ time, heraf
2-2½ time i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 6-8 pers.
# Ingredienser
2-2½ kg lammekølle
5-6 fed hvidløg
2 tsk salt
½ tsk groft kværnet
peber
* Fremgangsmåde
1. Afpuds evt.
kødet, dvs. fjern fedt og hinder.
2. Pil hvidløgene.
Skær et af dem over og gnid kødet med det.
Stik de øvrige ind i
kødet. Gerne et par stykke ind ved benet.
3. Krydr med salt og
peber.
4. Læg stegen i en
bradepande og stik et stegetermometer i den tykkeste del.
5. Sæt bradepanden
på en rist nederst i en 175 °C varm ovn.
Kødet er færdigt, når termometeret viser 70 °C for rosa kød og 75 °C for
gennemstegt kød.
Det tager 2-2½ time.
6. Lad stegen hvile
10 -15 min pakket i alufolie.
7. Kog evt.
bradepanden af med lidt vand. Skum fedtet af.
8. Skær lammestegen
i skiver og server det sammen med en gratin af kartofler og porrer.
Suppler med tomatsalat og skysaucen.
Tips: En rest af stegen kan bruges til biksemad,
sammen med råstegte kartofler, løg og persille.
Se alle de bedste opskrifter med Lammekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------