I denne dejlige ret
indgår mange spændende ingredienser, som koriander, ingefær, chili, lime og
citrongræs. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 40-45 min. 4
pers.
# Ingredienser
4 kyllingebryst (1
kg)
2 små røde chilipeber
1 lille løg
2 tsk friskpresset
limesaft
1 citrongræs
½ potte koriander
1 cm ingefær
2 dl hvidvin
1 spsk olie
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 dl cremefraiche
1 tsk honning
TIL SERVERING:
grønne asparges,
babymajs, lime
* Fremgangsmåde
1. Optø
kyllingestykkerne hvis du bruger frosne.
2. Skyl, udkern og
hak chilien.
Pil løget og skær
det i tern.
3. Mix i
foodprocessor eller blender chili, løg, lime saft, citrongræs,
koriander, skrællet
ingefær og ½ dl af hvidvinen til en glat sauce.
4. Varm olien på en
stegepande.
Brun kyllingestykkerne på alle sider. Drys med salt og peber.
Hæld 1 dl af hvidvinen ved og lad efterstege i 20 min.
5. Tag
kyllingestykkerne op og hold dem varme under folie.
6. Kom saucen på
panden, samt cremefraiche og resten af vinen.
Kog det sammen til en
cremet sauce.
7. Smag til med
honning og evt. mere salt og peber.
8. Server
kyllingestykkerne på tallerken med saucen rundt om.
Pynt med asparges,
babymajs, lime og koriander.
Brød hører til og
evt. jasminris.
Tips: I stedet for kyllingebryst kan du bruge andre
kyllingedele eller
en hel kylling, som
skæres i 6-8 dele.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------