Chop suey er en kendt og populær ret, baseret på bønnespirer
og sojasauce, anrettet med kød eller grønsager.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 25 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
4 spsk lys sojasauce
2 tsk farin
500 g kyllingebryst, uden skind og ben
3 spsk vegetabilsk olie
2 løg, skåret i kvarte
2 fed hvidløg, pressede
350 g bønnespirer
3 tsk sesamolie
1 spsk Maizena
3 spsk vand
4¼ dl hønsekødbouillon
strimlet porre, til pynt
* Tilberedning
1. Rør sojasauce og farin sammen, til farinen er opløst.
2. Kødet afpudses for fedt og skæres i tynde strimler.
Læg det i et lavt fad og hæld sojablandingen over.
Vend kødet, så det dækkes af marinaden. Marineres i køleskab
i 20 min.
3. Varm olien i en wok og lynsteg kødet i 2-3 min, til det
er gyldent.
Tilsæt løg og hvidløg og svits yderligere 2 min.
Tilsæt bønnespirer og svits 4-5 min. Tilsæt sesamolie.
4. Rør Maizena og vand sammen til en glat jævning.
Hæld bouillon i wokken, tilsæt Maizenajævningen og bring det
i kog under omrøring, til saucen bliver tykkere.
Pyntes med strimlet porre og serveres.
Næringsindhold:
Kalorier 337. Sukker 7 g. Proteiner 32 g. Fedt 18 g.
Kulhydrater 14 g. Mættede fedtsyrer 3 g.
VARIANT
Retten kan tilberedes med strimler af magert oksekød,
svinekød eller med blandede grønsager. Anvend en bouillon, der passer til
ingredienserne.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.