Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Kylling i appelsinsaft
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 25 minutter. plus tid
til marinering og stegning
# Ingredienser
600 g kyllingebryst uden skind og ben
2 spsk halvtør sherry
saft af en appelsin
4 spsk olie
salt og peber
200 g orangemarmelade
1 spsk rosiner
2 udstenede blommer eller blommemos
2 spsk valnøddekerner
* Tilberedning
1. Kødet skæres i terninger på 2,5 x 2,5 cm.
Til marinaden røres sherryen sammen med 4 spsk appelsinsaft,
2 spsk olie, salt og peber.
Kødet blandes med den, og det står tildækket natten over i
køleskabet.
2. Til saucen kommes halvdelen af marmeladen i en gryde
sammen med rosinerne og de fintsnittede blommer eller blommemosen.
Lad det småkage under låg i ca 10 minutter.
3. Tag låget af og lad det simre videre i 5 minutter.
Lad det køle af og rør resten af marmeladen i.
Valnødderne hakkes groft og røres også i sammen med 3 spsk appelsinsaft og 1
spsk vand.
4. Kødet steges på alle sider i resten af olien i ca 5-8
minutter, til det er mørt.
Server kødet med saucen.
Pr. portion ca 348 kcal/1460 kj. 32 g protein, 4 g fedt, 39
g kulhydrat
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------