Saftigt andebryst
marineret med en meget fin marinade og stegt sammen med blide forårsløg. Chilifrugt
er godt for fordøjelsen og sætter fart i blodomløbet.
Forberedelse 45 min.
Tilberedning 15 min. 6 portioner
# Ingredienser
2 andebryster à ca.
300 g
1 lille rød
chilifrugt
1 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
3 spsk lys soya
3spsk mørk soya
5 spsk friskpresset appelsinsaft
1 spsk sukker
jordnøddeolie
salt
6 spsk olie
2 spsk usaltede
jordnødder
grillspid af træ
* Tilberedning
1. Skyl
andebrysterne under rindende koldt vand.
Dup dem tørre og
skær dem i tynde skiver.
Skyl chilifrugten og skær den i tynde skiver.
Pil og pres
hvidløget.
Gør forårsløgene i stand og skær dem i 3 cm lange snitter.
2. Bland de to slags
soya med appelsinsaft og sukker.
Rør rundt til
sukkeret er opløst.
Tilsæt chilifrugt,
hvidløg og et par dråber jordnøddeolie.
3. Læg andebrysterne
på en plan overflade.
Pensl dem med
marinade og
læg et stykke
forårsløg på hvert stykke andebryst.
Fold andebrystet over og
sæt den foldede
skive med forårsløg på et grillspid.
Drys med en smule
salt.
4. Opvarm olien på
en stor pande.
Brun spiddene på
alle sider ved god varme.
Skru ned og steg
spiddene i ca. 15 min.
Vend dem et par
gange undervejs.
Anret spiddene på et
fad og drys jordnødder over.
Tips:
Brug en meget skarp
kniv når du skal skære andebrystet.
Snitfladen bliver da ren og glat og kødet holder sig mere
saftigt under
stegningen.
Skru ned for blusset
når spiddene er brune.
Lad dem stege
færdige ved svag varme.
Hvis varmen er for
høj bliver spiddene sorte udenpå og rå indeni.
Pr. portion: Energi:
Kcal 270 = kj 1134
Kulhydrat 5 g
Protein 22 g Fedt 18 g (60%) Fibre 1 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.