Logo

Olivenfyldt kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Olivenfyldt kylling 


Bedste opskrift på olivenfyldt kylling i fad, der steges i ovnen på skiveskårne kartofler. Kyllingen krydres med paprika og citron.

Poularden kan udbenes inden den fyldes, se forklaringen hertil HER.

Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min. Stegetid: 1-1¼ time. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
1 poulard på 1200 g eller 1 stor kylling
salt og peber

2 tsk paprika
1 citron
200 g udstenede, sorte oliven
1 fed hvidløg

1 skive afskorpet franskbrød
75 g smør

¾-1 kg kartofler
3-4 dl suppe eller bouillon

 
* Tilberedning
1. Gnid poulard eller kylling indvendigt med salt og peber og paprika.
Dryp den også med lidt citronsaft.

 
2. Hak du udstenede oliven groft og bland dem med det knuste hvidløgsfed, den smuldrede
franskbrødsskive, 25 g blødgjort smør samt resten af citronsaften.


3. Fyld fjerkræet med blandingen og luk for åbningen med kød nåle eller sy med ufarvet bomuldsgarn.
Læg fuglen i et smurt, ovnfast fad.


4. Kom resten af smørret over kylling eller poulard og drys med salt, peber og paprika.

 
5. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Læg dem omkring kylling eller poulard i fadet.
Drys kartoflerne med salt og peber.

 
6. Hæld suppe eller bouillon i fadet så kartoflerne er helt dækkede.

 
7. Sæt fadet i ovnen ved 200 °C i 1-1¼ time, afhængig af fuglens størrelse.

 
8. Del fjerkræet i kvarter eller portionsstørrelser og anret på et fad med olivenfyldet ved siden af.
Server kartoflerne til sammen med en blandet salat.

 
Fyldt kylling 


Olivenfyldt kylling 

1. Kom det færdige fyld i kyllingen.
Beregn plads til at fyldet kan udvide sig under stegningen.


Olivenfyldt kylling 

2. Luk åbningen med kødnåle eller tandstikkere og sno bomuldsgarn omkring.
Åbningen kan også syes til med garnet.

 
Se alle opskrifter på fjerkræ HER
Se Partering af fjerkræ HER
Kyllingen kan udbenes inden den fyldes, se forklaringen hertil HER.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.254 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her