Selvfølgelig er denne ret perfekt over ris, men hvis du leder
efter en low-carb ret, server den over airfryer stegte grønsager, og lad dem opsuge
den ekstra sauce.
4-6 portioner. Forberedelsestid: 10 min. Samlet tid: 40 min.
Kalorier pr portion: 339
# Ingredienser
900 g skindfri, udbenet kyllingebryst, skåret i 2 cm stykker
½ tsk salt
¼ tsk friskkværnet sort peber
2 store æg
¼ kop hvedemel
½ kop plus 1 spsk majsstivelse
olie, madlavningsspray
1½ kop appelsinjuice
¼ kop pakket lys brun farin
2 spsk sojasauce eller tamari
2 spsk riseddike
2 fed hvidløg, hakket
½ tsk hakket frisk ingefær
¼ tsk knuste chiliflager
2 tsk ristet sesamolie
Skåret spidskål og ristede sesamfrø, til servering
* Tilberedning
1. Dup kyllingen tør med
køkkenrulle; læg i en skål, og
drys med salt og peber.
I en lav skål piskes æg godt.
I en anden lav skål blandes mel og ½ kop majsstivelse.
Overtræk kyllingen i æg, og vend derefter i melblandingen,
og ryst evt overskydende mel af.
2. Beklæd en airfryer-kurv
med madlavningsspray.
Arbejd i hold, arranger kylling i et enkelt lag i kurven;
sprøjt kylling med madlavningsspray.
Kog ved 200 °C, vend halvvejs igennem og sprøjt med oliespray,
indtil de er gyldenbrune og gennemstegte, cirka 10 min.
Overfør kyllingen til en ren stor skål.
3. Pisk appelsinjuice,
brun farin, sojasauce, eddike og 1 spsk majsstivelse.
4. Beklæd en lille gryde
med oliespray og opvarm over medium varme.
Kog hvidløg, ingefær og rød peberflager under omrøring, cirka
2 min.
Tilsæt appelsinjuiceblanding og bring det i kog.
Kog, under omrøring indtil det er tyknet og
lidt reduceret, cirka 10 min (du skal have cirka 1¼ kop sauce).
Tilsæt olie og rør for at blande.
5. Hæld appelsinsauce
over kyllingen og vend til belægning.
Pynt med spidskål og sesamfrø.
Sådan tilberedes orange kylling i airfryeren:
Vi overtrækker kyllingen med en æg- og melblanding først, før
vi tilføjer den til vores airfryer. Orange kylling tager kun 10 min i airfryeren,
som gør det muligt for kødet at stege igennem, og majsstivelsesbelægningen bliver
sprød.
Saucen.
Orange kylling er fyldt med smag, takket være en sauce lavet
af appelsinjuice, brun farin, sojasauce (eller tamari, hvis du er glutenfri), riseddike,
hvidløg, ingefær og chiliflager.
Du skal koge det over medium varme i omkring 10 min, eller indtil
saucen er lidt reduceret.
Serverings ideer.
Denne ret er perfekt over ris, men hvis du leder efter en low-carb
ret udover vores blomkålsris,
server denne over enkle airfryer
stegte grønsager.
Se alle de bedste opskrifter
med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------