Stikkelsbær smager formidabelt i det salte køkken. Specielt
sammen med lyst kød. Her i en nem ovnret med saftig kylling og bløde, nye løg.
Drys med masser af karse, det giver ekstra kant til smagen og ser smukt ud ved
servering.
Brug tiden på at hygge dig, mens aftensmaden passer sig selv
i ovnen. Her får du en opskrift på nem mad i fad, hvor du blot skal forberede
råvarerne.
4 personer.
# Ingredienser:
4 nye løg med
top, delt i både
400 g friske
stikkelsbær
4 hele
kyllingelår eller 8 underlår
4 spsk olie
1 tsk salt
friskkværnet
peber
½ tsk sukker
2 dl hvidvin
1 dl kyllinge-
eller grønsagsbouillon
1 bakke med
karse, klippet
Tilbehør:
nye kartofler eller
perlebyg
godt brød
grøn salat
*
Sådan laver du ovnstegt kylling, stikkelsbær og nye løg
Tænd ovnen på 180/160 °C
varmluft.
Fjern stilken på stikkelsbærrene med en lille kniv.
Vend løg, stikkelsbær og kylling sammen med olie, salt,
peber og sukker i et ovnfast fad.
Hæld hvidvin og bouillon ved, sæt fadet i ovnen og lad
retten stege i ca. 45 minutter, til det hele er gyldent, mørt og kyllingen
gennemstegt.
Server retten varm eller lun med nye kartofler, kogt korn
eller bare godt brød og frisk salat.
Tips: Brug fennikel eller perleløg i stedet for nye løg.