Forret Frokost Vildt. Arbejdstid: 35 min. Stegetid: ca 35 min. Middelsvær at lave. Høj pris. (4
personer)
# Ingredienser til Fasansalat med valnødder:
1 lille fasan
30 g smør
1 gulerod
1 fed hvidløg
1 kvist timian
1 dl vand
1 iceberg salathoved
200 g champignon
30 g valnøddekerner
Marinade:
8 spsk (valnødde)olie
2 spsk estragoneddike
eller sherryeddike
salt og peber
*
Sådan laves Fasansalat med valnødder:
1. Gør fasanen i
stand. Se Fasan. Del den midt igennem.
2. Brun fasanen i
smørret i en gryde.
Tilsæt den snittede
gulerod, det hele hvidløgsfed, timiankvisten samt 1 dl vand.
Lad fasanen stege
ved svag varme under låg ca 35 min.
Tilsæt eventuelt
lidt mere vand, så den ikke koger tør.
Mærk ved låret med
en nål, om fasanen er mør.
Er saften rød, er
fuglen halvrå, er den rosa, er kødet det også, og er den klar, er fuglen
gennemstegt.
3. Tag fasanen op og
lad den hvile ca 10 min.
4. Fjern gulerod,
timian og hvidløg fra skyen.
Lad den stå lidt, så
fedtet stiger op til overfladen, og fjern det. Lad skyen koge ind.
5. Fjern skindet fra
fasanen og pil kødet af benene. Skær kødet i mindre stykker.
6. Skyl og tør
salaten. Fjern de yderste blade og skær resten i mindre stykker.
Læg salaten i et
halvdybt fad og fasankødet ovenpå.
7. Skær rodenden af
champignonerne, skyl dem kort under rindende, koldt vand, dup dem tørre og skær
dem i skiver.
Hak valnødderne
groft og fordel begge dele over salaten.
8. Rør marinaden
sammen af olien og estragoneddiken og smag den til med salt og peber.
9. Dryp marinaden
over salaten, umiddelbart før den skal serveres.
Dryp ligeledes lidt
af stegeskyen over.
Server flutes eller
hvidløgssmørstegte brødcroutoner (se Croutoner) til.
Tips: Skal det være fint, kan salaten tilsættes 50
g fint udskårne trøfler fra dåse.
Se alle de bedste opskrifter med Fasan
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------