Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, bouillon: 1¼ time Stegetid, ryg: ca 35 min.
Stegetid, bove og køller: ca 55 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser til Hare med enebær:
1 ung hare (renset vægt ca 1,5 kg)
40 g smør
krydderurtebuket af persille, timian og laurbærblad
2 dl (vildt)bouillon
2 dl piskefløde
5 knuste enebær
1 spsk hvedemel
salt og peber
Vildtbouillon:
forben, hals og bagskanke
1 spsk smør eller olie
1 dl rødvin (evt. vand eller bouillon)
3-4 dl vand
1/2 gulerod
1 løg
3-4 enebær
*
Sådan laves Hare med
enebær:
1. Skær forben, hals og den nederste del af bagbenene af
haren. Se evt. Hare.
Vildtbouillon:
2. Lad smørret tage farve i en gryde og brun forben, hals og
bagskanke på alle sider.
Tag det op.
Brun herefter de istandgjorte, groft delte grønsager og læg
harestykkerne tilbage i gryden.
Dæk med rødvin (bouillon) og vand, kom enebær i.
Salt behersket, bouillonen skal koge ind, og det forstærker
saltsmagen.
Kog ved svag varme under låg en time.
Si bouillonen og lad den koge ind til ca 2/3 for god varme
uden låg.
3. Skær bove og køller fra ryggen.
Gnid ryg, bove og køller med salt og knust enebær.
4. Brun kødet godt på alle sider i smør i en stegegryde.
Tag ryggen op og pak den ind i folie.
Kom krydderurtebuketten og bouillon i gryden, læg låg på og
lad bove og køller mørne for svag varme i ca 20 min.
5. Læg ryggen tilbage i gryden, krydr med peber og lad ryg,
bove og køller stege yderligere ca 35 min. for svag varme under låg.
Tag kødet op og hold det varmt. Fjern krydderurtebuketten.
6. Kom piskefløde og bouillon i gryden og lad saucen koge op.
Rør en jævning af hvedemelet og lidt koldt vand.
Pisk det i saucen og smag til med salt og peber.
7. Skær kødet for.
Løsn fileterne ved at skære ned langs rygbenet og skråt
udefter, så tæt på ribbenene som muligt.
Skær fileterne i skrå skiver ca 1 cm tykke.
Læg dem tilbage på ryggen, så den ser hel ud.
Læg et snit ned gennem bove og køller og ben dem ud med små
snit.
Skær kødet ud og læg det på fadet sammen med ryggen.
Server straks og server saucen til.
Server pillekartofler til eller en puré af kartofler og
selleri.
Grøn salat med blegselleri, æbler og valnødder er også fint
som tilbehør.
Tips: Almindelig
bouillon kan erstatte vildtbouillon. Hareleveren kan passeres gennem en sigte
og piskes ud i saucen, der herefter skål koge yderligere 3-4 min. Det giver
smag og jævner let.
Haren kan også steges i bradepanden i ovnen. Begynd med bove
og køller og lad ryggen stege med den sidste ½ time. Barder med spæk eller dryp
flittigt med smeltet smør under hele stegetiden, ellers bliver haren tør. Server
stegeskyen til.
Se flere
opskrifter med Hare
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------