Her får du opskriften på en saftig stegt harefilet eller
haremørbrad, der er kombineret med råstegte
kartofler, små stegte tomater er en herlig efterårsret
Til 2-3 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
2 harefileter og/eller
haremørbrad
salt og peber
50 g smør
2½ dl piskefløde
2 tsk edelsüss
paprika
1 dl portvin
* Tilberedning
1. Gnid
harefileterne med salt og peber og brun dem let i smør på alle sider.
Hæld fløden i og
drys med paprika.
2. Steg under låg i
ca 15 min.
Hæld portvinen i og lad det lige koge igennem.
Tag fileterne op af
gryden og skær dem i pæne skrå skiver.
Kog saucen godt
igennem.
3. Server råstegte kartofler, små stegte tomater og en grøn salat til.
Harebøffer
Skær ribben, for- og bagbens yderste led af og knæk ryggen
indvendigt 2-3 steder, så er det nemmere at skære haren for.
Læg haren i en skål og hæld så meget skummetmælk på, at
haren netop er dækket heraf.
Lad den stå koldt til næste dag.
Skær hver filet ud
til bøffer som drysses med salt og peber og lidt knust enebær.
Steg dem 2-3 min. på hver side.
Kog panden af med lidt bouillon og piskefløde.
Lad det koge sammen
ganske kort og smag evt. til med lidt rødvin eller tør portvin.
Server denne sauce
til hare bøfferne sammen med råstegte kartofler og tyttebærsyltetøj.
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en af
vores salater.
En rødkålssalat kan også
serveres til, se
opskrift her
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info