Aftensmad Hovedret. Iblødlægning, morkler: mindst en time Arbejdstid: 30 min.
Kogetid, bouillon: 1 time Stegetid: 10-15 min. Svær at lave.
Høj pris. (2-3 personer)
# Ingredienser til Harefilet med
morkel-madeirasauce:
1 hareryg af en ung hare (ca. 500 g)
40 g smør
25 g tørrede morkler
1 dl (tør) madeira
salt og peber
Vildtbouillon:
10 g smør (knap 1 spsk)
hare-rygben
1 lille gulerod
1 skalotteløg
1 laurbærblad
salt og peber
Croutoner:
6 skiver hvidt brød
smør til stegning
*
Sådan laves Harefilet
med morkel-madeirasauce:
1. Læg morklerne i blød i lunkent vand ½ time.
Tag dem op, skyl dem godt i koldt vand og læg dem herefter
mindst ½ time i madeiraen.
2. Skær fileterne fri af hareryggen ved at skære ned midt
langs hver side af rygbenet og ud mod siden, så tæt på ribbenene som muligt.
3. Skær fileterne i ca 1 cm tykke, skrå skiver.
Vildtbouillon:
4. Hug rygbenet over et par gange med en tung, skarp kniv.
Gør grønsagerne i stand og del dem et par gange.
Smelt smørret i en kasserolle og brun først rygbenet, så
grønsagerne heri.
Hæld vand ved, så det netop dækker, og kom laurbærbladet i.
Lad det koge for svag varme en time under låg.
Smag til med salt og peber. Si bouillonen.
5. Del evt. store stykker morkel en gang, og kog dem 5 min.
i madeiraen.
Kom bouillonen i og kog det yderligere nogle min.
6. Stik brødet ud med et glas og steg brødcirklerne gyldne
på begge sider i smør på en pande.
7. Steg harefilet-stykkerne et par min. på hver side i smør
på en pande.
Hæld madeira-morkelsaucen over dem og varm retten igennem.
8. Anbring croutonerne i et halvdybt fad.
Fordel harestykkerne på hver crouton og hæld
madeira-morkelsaucen over og ved.
Server straks med pillekartofler eller Hasselbackkartofler til.
Tips: Saucen kan
jævnes let med lidt Maizena udrørt i koldt vand. Den kan også piskes med en
spsk smør, straks før den hældes over kød og croûtoner.
Se alle de bedste opskrifter med Hare
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------