Forret. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: ca 40 min. Bagetid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser til Harepostejer, små:
bryst, hals, ben og evt. lever af 1 hare
Kogelage:
2 dl bouillon
2 dl rødvin
1 kvist timian
1 laurbærblad
Endvidere:
1 æg
2,5 dl fløde
1 fed hvidløg
salt og peber
Ovnfaste portionsforme
*
Sådan laves Harepostejer,
små:
1. Kog harebryst, -hals og -ben mørt ca 40 min. i bouillon
og rødvin tilsat timiankvist og laurbærblad.
Kog under låg for svag varme.
2. Pil kødet af benene og vej det, der skal være 125 g.
Si bouillonen og kog den ind til ca det halve for god varme
uden låg.
3. Blend kød og eventuel harelever med æg, det pressede
hvidløgsfed, salt og peber. Eller hak det en gang gennem kødhakkeren, før det
blandes med finthakket hvidløg, æg, salt og peber.
4. Tilsæt fløden og bland igen.
5. Fordel harefarsen i 4 velsmurte portionsforme.
Bag dem i vandbad i ovnen ca 30 min ved 150 °C.
6. Server postejerne varme med den indkogte sky omkring,
eller sæt bouillonen og postejerne koldt til næste dag, og server postejerne
vendt ud med den groft hakkede sky til.
Flûtes, cornichons
eller Bønner, marinerede
ledsager fint.
Ligeså en frisk salat af iceberg, æble, valnød og frisée.
Tips: Kan fryses.
Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Hare
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------