Logo

Hareragoût

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hareragoût


Vildtretter behøver ikke at være dyr, elegant mad. Lidt ferske rester fra fryseren, af fx fasan, duer eller harekød kan blive til en dejlig, nem søndags- eller gæsteret.
Benyt også vildthandlernes tilbud.

En vildtragout vækker altid lykke. Den kan laves på meget kød og lidt svampe, eller omvendt.

Til 4 personer. Tilberedningstid: 2½ time. Fryseegnet uden champignon.

 
# Ingredienser
750 g harekød uden ben
100 g bacon

2 store løg
70 dl vildtfond (se Tips)
25 g smør/margarine

2 spsk hvedemel
½ fl rødvin
1 ds (70 g) tomatpuré
500 g markchampignon
2 fed hvidløg

salt og peber
evt lidt revet parmesan ost
evt et drys persille

 
* Fremgangsmåde:
1. Skær kødet i lange strimler.
Klip bacon i 1 cm stykker på tværs.

 
2. Pil løgene og skær dem i ringe.

 
3. Kom baconstrimlerne i en tykbundet gryde og lad dem brune.
Kom kødet ved og lad det brune i baconfedtet på alle sider.

Tag det op med en hulske.

 
4. Drys løgene i gryden og lad dem brune i fedtstoffet.
Læg kødet tilbage i gryden, der skal stå over svag varme.

 
5. Kog vildtfonden ind til ca 5 dl.
Smelt smørret i en kasserolle, drys melet i og rør kraftigt.

Spæd med fond og rødvin.
Tilsæt tomatpuré og de pressede hvidløg.
Saucen skal være ret tyk.

Smag den til med salt og peber.

 
6. Hæld saucen over kødet i gryden.
Læg låg på og lad kødet mørne over svag varme i 2 timer (eller til det er mørt).
Rør endelig i gryden af og til, så det ikke brænder på.
Spæd evt. med lidt mere rødvin.

 
7. Rens de friske champignon, skær dem evt. over, hvis de er meget store.
Lad dem snurre med i ca 5 min. Smag retten til.

 
8. Traditionelt serverer man smørristede skiver af franskbrød til, men mange vil nok foretrække en
god kartoffelmos med lidt revet parmesan ost og et drys hakket persille

Glem ikke de råsyltede tyttebær - eller en rønnebærgelé.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.786 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her