Hareragout er nem mad, der kan gøres færdig i god tid inden
serveringen. Hareragout er en rigtig efterårsret med alskens gode sager - både
krydderier og rødvin. Servér må kogte,
persillevendte kartofler.
Til 6 personer.
Marineringstid: 2 timer. Tilberedningstid: 2 timer. Fryseegnet
# Ingredienser
1 hare på ca 3 kg
Marinade:
2 løg
1 laurbærblad
6 hele enebær
8-10 hele peberkorn
5 d liter rødvin
Desuden:
125 g bacon
250 g kantareller eller
andre svampe
20 g smør
salt og peber
1 dl cremefraiche
2 spsk tomatpuré
1½ dl piskefløde
råsyltede tyttebær
evt. maizenamel
* Tilberedning
1. Skær harekødet
fra benene og i små stykker. Benene bruges ikke.
Kom det i en skål
sammen med pillede, kvarte løg, laurbærblad, enebær, hele peberkorn og rødvin.
Lad det marinere et par timer.
2. Skær bacon i små
tern.
Rens svampene. Skær
dem en gang over.
3. Svits baconstykkerne
gyldne og sprøde i en gryde.
Kom smørret i og
svits derefter svampene.
Tag svampene op og brun så de godt afdryppede harestykker.
4. Hæld den siede
rødvinslage ved og drys med salt og peber.
Lad det snurre under låg 1-1½ time, eller til kødet er mørt.
5. Rør cremefraiche,
tomatpuré og piskefløde i sammen med svampene.
Lad det snurre endnu nogle
minutter.
Smag til med lidt
råsyltede tyttebær samt salt og peber.
Saucen kan evt.
jævnes med lidt maizenamel.
6. Små kogte,
persillevendte kartofler serveres til.
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en af
vores salater.
En rødkålssalat kan også
serveres til, se
opskrift her
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info