Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Stegetid: ca 35 min. Middelsvær at lave. Høj pris. (4-6 personer)
# Ingredienser til Hareryg, stegt, i
ovn:
2 harerygge (à ca 500 g)
150 g fersk spæk i tynde skiver
2 dl (vildt)bouillon
1 dl rødvin eller vand
salt og peber
Sauce:
3 dl stegesky
1 dl piskefløde eller bouillon
salt og peber
evt. 1 spsk rønnebærgelé
Ufarvet bomuldsgarn
Ovnfast fad
*
Sådan laves Hareryg,
stegt, i ovn:
1. Gnid hareryggene med salt og peber.
Ombind dem med spækskiverne og læg dem i et ovnfast fad.
2. Sæt fadet i ovnen ca 10 min. ved 250 °C.
3. Dæmp varmen til 180 °C, hæld den varme bouillon ved, når
varmen er dalet, ellers fordamper væden straks.
Lad haren stå yderligere 15 min. i ovnen.
Fjern spækket og steg haren færdig 10 min.
4. Tag fadet ud af ovnen.
Tag kødet op og lad det hvile tildækket med folie og
eventuelt et viskestykke ca 10 min.
5. Hæld varm fløde (bouillon) i stegefadet, mens det er
hedt, og hæld og skrab fadets indhold over i en gryde.
Lad skysaucen koge nogle min., smag til med salt og peber og
evt. gelé.
6. Skær fileterne fra benene ved at skære ned langs rygbenet
og skråt udefter, så tæt på ribbenene som muligt.
Skær fileterne i skiver på skrå.
Læg dem tilbage på ryggene, så de ser hele ud.
Server straks og server saucen til.
Tyttebær, ribs- eller rønnebærgelé og Hasselbackkartofler og Champignon,
smørsauterede kan serveres til.
Tips: Saucen kan
jævnes med hvedemel udrørt i vand.
Se alle de bedste opskrifter med Hare
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------