Her serverer vi en
cremet vildtgryde med svampe, gulerødder og saftig squash. Denne gryderet kan
få helt forskellig smag fra gang til gang alt efter, hvilke svampe du bruger -
østershatte, kantareller eller champignoner.
Tid: 45 min. Retten
er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4-6 pers.
# Ingredienser
600 g benfrit, mørt
hjortekød
1 spsk olie
salt og peber
4 dl bouillon (vand
+ terning)
1 spsk rødvinseddike
1 tsk tomatpuré
8 enebær
½ tsk timian
1-2 løg, gerne
rødløg
2 gulerødder
100 g østershatte,
kantareller eller champignoner
1 squash
2 spsk hvedemel
1 dl fløde, 13½
* Fremgangsmåde
1. Puds kødet af og
skær det i ca. 3x3 cm tern.
2. Opvarm olien på
en pande. Brun kødet i nogle omgange.
Læg det efterhånden over i en gryde og drys med salt og peber.
3. Spæd med 1 dl
bouillon og eddike. Lad det simre nogle min.
4. Tilsæt tomatpuré,
knuste enebær, timian, løg og gulerod,
som er skrællet og skåret i tern.
Rør rundt og spæd med resten af bouillonen (3 dl).
5. Lad retten simre
ved svag varme i 30 min
6. Rens svampene og
skær dem og squashene i små tern.
Svits det i lidt
olie og bland det ned i gryden.
7. Rør mel og fløde
sammen og rør det i ragouten.
Lad det simre ca. 5
min
8. Smag til med salt
og peber.
9. Server
hjorteragouten med pasta eller ris.
En blandet salat med
lidt bitter rosésalat er godt til.
Tips: I stedet for hjortekød kan du bruge rådyr
eller elg.
Se alle de bedste opskrifter med Vildtkød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------