Efteråret, og dermed vildtsæsonen, er skudt i gang. Gråænder
skydes fra 1. september til 31. december. Ikke alle kender en jæger, der har en
friskskudt vildand, men heldigvis sælger mange fiskehandlere og velassorterede
supermarkeder plukkede og grydeklare vildænder.
Vildand med savojkål
og æblemos med peberrod
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid. ca. 1 time.
#
2 plukkede og rensede gråænder/vildænder
50 g smør
salt og friskkværnet peber
Æblemos:
500 g æbler
50 g sukker
3 spsk fintrevet frisk peberrod
1 spsk. æbleeddike
Tilbehør:
½ savojkål
2 spsk. olie
kogte kartofler eller brød
bredbladet persille
*
Dup ænderne med køkkenrulle.
Varm smør i en tykbundet gryde, og brun ænderne på alle
sider.
Krydr med salt og peber.
Hæld lidt vand i bunden af gryden, læg låg på, og steg
ænderne i ca. 45 min. ved svag varme.
Lad kødet hvile i ca. 15 min., før brystkødet skæres fra
benene og ud i mindre stykker.
Vildandelårene skal simre videre i længere tid.
Kog dem evt. til vildtsuppe eller -sauce til næste dag.
Skræl og udkern æblerne, og skær dem i små stykker.
Varm sukker i en tykbundet gryde, og tilsæt æbler og lidt vand.
Kog æblerne under låg i 5-10 min., til de er helt møre.
Mos dem med et piskeris eller en stavblender.
Rør sukker i, mens mosen er varm, så sukkeret smelter.
Lad mosen køle lidt af, og smag til med peberrod, æbleeddike,
sukker, salt og peber.
Snit savojkålen fint.
Steg af kålen i olie på en varm pande, og krydr med salt og
peber.
Server stegt vildand med kål, æblemos med peberrod,
kartofler eller brød, og drys med persille.
Hyldebærsuppe med
chokoladeis
4 personer. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: 3 min.
#
8 dl hyldebærsaft
1 spsk citronsaft
1 spsk kartoffelmel
1 spsk. vand
Tilbehør:
1 liter god chokoladeflødeis hakket mørk chokolade
*
Bring hyldebærsaft og citronsaft i kog i en gryde.
Rør en jævning af kartoffelmel og vand.
Tag gryden af varmen, og rør jævningen i.
Suppen må ikke koge, efter at den er jævnet.
Server suppen lun med chokoladeis, og drys med hakket chokolade.
Kilde: Hjemmets bedste MAD