Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 1½-2½ time. Skal hvile: 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 8-10 personer.
# Ingredienser
til Vildsvineryg, helstegt
4 kg vildsvineryg uden svær
3 tsk sennepspulver
groft salt og peber
12 hele nelliker
10 skalotteløg
1 porre
1 kvist timian
1 bdt persille
6 dl vand eller lys bouillon
Sauce:
5 dl stegesky
1½-2 spsk maizenamel eller 2-2½ spsk hvedemel
2 dl fløde
2 tsk dijonsennep
evt. kulør
*
Sådan laves Vildsvineryg, helstegt
1. Sæt ovnen på 250 °C.
2. Skær eventuelle store fedtpuder af kødet og rids det
øverste fedtlag i rudemønster.
Brug en skarp kniv og skær igennem næsten til kødet.
Gnid overfladen med sennepspulver, salt og peber.
Stik de hele nelliker i og læg kødet på risten over en
bradepande.
3. Brun kødet nederst i ovnen 20 min.
Tag det ud på bradepanden.
Dæmp varmen til 160 °C.
4. Pil løgene og rens porren. Del den i et par stykker.
Lav en krydderurtebuket af timian og persille.
Kom urter og vand/bouillon i bradepanden og sæt den i ovnen,
når varmen er dalet.
5. Steg ryggen mør, det tager 1¼-2 timer, alt efter
kødstykkets tykkelse.
Et stegetermometer i kødets midte skal vise 70 °C.
Hvis stegeskyen i bradepanden fordamper, må der spædes med
vand under stegningen.
6. Læg kødet på et bræt og lad det hvile mindst 10 min.
tildækket.
Si skyen og mål den, der skal være 5 dl, ellers må der
suppleres med vand eller bouillon.
Lad skyen stå et øjeblik, til fedtet har samlet sig foroven.
Skum det af.
Sauce:
7. Bring den siede sky i kog i en gryde.
Pisk (Maizena)melet ud i lidt vand eller fløde og pisk det i
skyen.
Tilsæt (den resterende) fløde og lad saucen koge småt nogle min.
Rør senneppen i og smag endeligt til med salt og peber.
Farv evt. en anelse med kulør, saucen skal være lys.
Anretning:
Løsn fileterne ved at skære langs ryg benet og følge
ribbenene skråt udad.
Skær kødet i skiver og læg dem samlet tilbage på benet.
Er der en mørbrad under rygbenet, løsnes den og skæres i
skiver på skrå.
Læg disse ved siden af den hele ryg.
Server straks og server saucen til.
Tips: Spis Hasselbackkartofler
eller Kartofler,
råstegte til sammen med Grønsager,
smørdampede, Grønsager,
marinerede, Rosenkålssalat,
Tranebær,
rårørte eller Tyttebær,
råsyltede.
Rødkålssalat,
Rødløgssalat,
varm eller Løg,
ovnbagte er også godt tilbehør.
Se udskæring
af vildsvin
Se alle de bedste opskrifter med Vildsvin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------