Både frossent og
friskt vildsvinekød ses nu ofte i butikkerne. Kødet er ret længe om at blive
gennemstegt, men det er mørt og lækkert.
Tid: 2½ time, heraf
2 timer i ovnen + 15 min hviletid. Retten er fryseegnet. Holdbar 6 mdr.
6-8 pers.
# Ingredienser
1½-2 kg skinkesteg
med ben af vildsvin eller 1-1½ kg uden ben
1 porre
1 løg
2 gulerødder
1 lille stykke
rodselleri
1 syrligt æble
1-2 spsk smør eller
margarine
½ tsk salt og ¼ tsk sort peber
5 dl vildtbouillon
(vand + terning)
FYLD:
1-2 fed hvidløg,
pressede
1 spsk sennepspulver
½ tsk salt
1 knsp sort peber
ÆBLESAUCE:
1 skalotteløg
1 spsk smør eller
margarine
resten af bouillonen
1 spsk æbleeddike
1 syrligt æble
* Fremgangsmåde
1. Fyldet: Bland det
pressede hvidløg med sennepspulver, salt og sort peber.
2. Læg stegen på et
plant underlag og skær lårbenet ud.
Smør fyldet på og
bind stegen sammen.
3. Rens grønsagerne
og æblet og skær det hele i tern.
Fordel det i et
letsmurt ovnfast fad.
4. Opvarm en
stegegryde med fedtstoffet.
Brun kødet på alle
sider. Drys med salt og sort peber.
Sæt et
stegetermometer i kødet.
Læg kødet ovenpå grønsagerne.
Hæld halvdelen af
bouillonen ved.
5. Steg kødet i en
175 °C varm ovn i ca. 2 timer eller til termometeret viser 80 °C .
Tag fadet ud og lad
stegen hvile tildækket 15 min
6. Sauce: Pil og hak
løget. Svits det i fedtstof.
Blend grønsagerne
som kødet har ligget på.
Kom dem ned til
løget sammen med resten af bouillonen og æbleeddiken.
Skræl æblet, riv det
og kom det i gryden.
7. Lad saucen koge 5
min
Smag evt. til med salt og peber.
Spæd med lidt vand,
hvis saucen bliver for tyk.
8. Skær kødet i
tynde skiver.
Server med kogte
eller stegte kartofler og letkogte grønsager, fx broccoli, rosen- eller
savoykål.
Tips: Vildsvinekød kan også krydres med fx enebær.
I stedet for
bouillon kan du bruge øl eller solbærsaft.
Se alle de bedste opskrifter med Vildtkød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------