Den franske region Alsace, som ligger tæt ved den tyske
grænse, er kendt for delikate opskrifter på ferskvandsfisk, som fanges i
hobetal i regionens floder. Prøv denne opskrift med riesling, en typisk
Alsace-vin.
Forberedelsestid 35 min. Tilberedning 1 time 10 min. Krævende.
Til 4 pers.
# Ingredienser
75 g smør
3 løg, i tynde skiver
150 g champignon, i skiver
salt og peber
1 spsk friskhakket persille
2 store skalotteløg, hakkede
2½ dl hvidvin (riesling)
2½ dl fiskebouillon
8 fileter af ferskvandsørred, ca. 1,2 kg, befriet for skind
og ben
2½ dl piskefløde
friskhakket persille, til drys
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 180 °C.
2. Smelt langsomt 50 g af smørret på en stor tykbundet
pande.
Tilsæt løgene og lad dem sautere ved svag varme i 15 min.
De må ikke tage farve, blot blive klare og bløde.
Tilsæt champignon og 2½ dl vand og lad det koge ind, til al
væden næsten er fordampet.
Rør persillen i retten, smag til med salt og peber og stil
panden til side.
3. Smelt det sidste smør i en mellemstor gryde.
Sauter skalotteløgene ved meget lav varme, de skal blot lige
være klare.
Tilsæt vinen og skru op for blusset.
Bring blandingen i kog og lad den simre i 5 min.
Hæld fiskebouillonen i gryden og stil den til afkøling.
4. Et stort ildfast fad (som også kan tåle at blive stillet
på blusset) smøres med smør.
Ørredfileterne skal kunne ligge i fadet i et enkelt lag.
Læg hver enkelt filet på et skærebræt og drys med salt og
peber.
Læg 1-2 spsk af champignonblandingen på den brede ende af
hver filet.
Fold fileterne fast sammen om fyldet og læg dem i det
ildfaste fad.
De skal ikke ligge for tæt.
Den afkølede bouillon af vin og fiskefond hældes over
fileterne.
Stil fadet på et varmt blus og bring væden i kog.
Dæk fadet godt til med det samme og stil det i ovnen i 5-8
min, eller til fisken netop er fast.
Tag forsigtigt fiskerullerne over på et fad og hold dem
varme mens saucen tilberedes.
5. Hæld bouillonen gennem en si og ned i en ren gryde.
Lad bouillonen simre ved lav varme til den er kogt ned til
en tredjedel.
Tilsæt fløden og lad saucen koge igennem i ca. 5 min.
Smag til med salt og peber.
Fiskerullerne lægges ud på et fad eller fordeles på
opvarmede tallerkener.
Dæk fisken med vinsaucen og drys med friskhakket persille.
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.