Her kommer vores opskrift på Ørred i sennepssauce. Den er
også meget velegnet til torsk og laks.
En skøn ret med masser af smag og farver. Der hører nye
kartofler til.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
4 ørreder a ca 250 g
2 dl tør hvidvin eller 3 dl fiskebouillon
1 citron
2-3 små løg
1 laurbærblad
2 æggeblommer
1 dl fløde
persille
10 g smør
1 tsk hvedemel
½-1 spsk lys fransk
sennep
salt og hele peberkorn
* Fremgangsmåde
1. Rens og tør
ørrederne, skær gællerne fra men lad hoved og hale sidde.
Gnid fiskene med salt
og lad dem trække i 10 min.
2. Bland hvidvinen
med 1 dl vand, tilsæt tynde citronskiver, peberkorn, laurbærblade, det skivede
løg og bring det i kog.
3. Skyl ørrederne og
læg dem i lagen.
Lad dem simre i den
over svag varme.
4. Smelt smørret i
en gryde, tilsæt melet og rør det sammen.
Spæd med den siede
fiskelage og lad saucen koge i 2 min.
Tag gryden fra
varmen.
Pisk æggeblommerne i
samt sennep og fløde.
Sæt gryden over
igen.
Lad saucen varme
igennem. Den må ikke koge.
5. Skær et snit
gennem fiskeskindet lige bag hovedet og træk skindet af.
6. Læg fisken på et
varmt fad, hæld saucen over og drys med finthakket persille.
Server nye kartofler
til.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER
og andre
gode opskrifter med fisk HER