Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Ørred med krydderurter
4 bæk- eller damørreder (à ca 200 g)
2 tsk worcestershiresauce
2 tsk salt
4 spsk hvedemel
100 g smør
Endvidere:1 løg
2 spsk citronsaft
1 spsk hakket estragon
1 spsk hakket persille
1 spsk hakket dild
*
Sådan laves Ørred med krydderurter
1. Rens ørrederne, men lad hovederne sidde på.
Fjern gæller og finner.
Gnid slimlaget af med groft salt og skyl fiskene kort og
koldt.
Se Bækørred.
2. Pensl fiskene indvendigt med worcestershiresauce.
Bland hvedemel og salt og vend fiskene heri.
3. Smelt halvdelen af smørret gyldent på en pande og steg
fiskene ca 5 min på hver side ved ikke for kraftig varme.
Læg fiskene på et varmt fad og hold dem varme, fx med et stykke
alufolie lagt løst over.
4. Pil løget og skær det i tynde skiver.
Kom resten af smørret på panden og svits løget gyldent.
Kom citronsaft på panden sammen med de hakkede krydderurter.
Varm det kort igennem og hæld det over de stegte ørreder.
Tips: Server pillekartofler til.
Worcestershiresaucen kan udskiftes med et tyndt lag god
sennep.
Se alle de bedste opskrifter med Ørred
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------