Ørredmousse er en nem og velsmagende delikatesse, der smager vidunderligt anrettet på salater eller som kanapéer på kiks eller ristet brød.
Til 6 personer. Ørredmousse er fryseegnet
# Ingredienser
2 røgede ørreder (ca. 425 g)
100 g flødeost naturel 70+ (37%)
2 dl cremefraiche 38%
1 spsk friskpresset limesaft
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
25 g renset rucolasalat
1¼ liter feldsalat i buketter (ca. 75 g)
¾ liter hjertesalat revet i grove stykker (ca. 125 g)
50 g ufarvet kaviar
1 limefrugt i kvarte skiver
Tilbehør:
150 g ristet hjertebrød
Drikkevarer:
røget og fed fisk kræver en tør og syrerig hvidvin, fx
riesling fra Alsace
* Tilberedning
Rens ørrederne for skind og ben - ca. 275 g ørredkød.
Findel fiskekødet med to gafler.
Rør flødeosten blød med cremefraiche.
Tilsæt fiskekød, limesaft, salt og peber og rør blandingen
godt sammen.
Smag til. Kom ørredmoussen i en skål (ca. ¾ liter) og
stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
Ved serveringen: Anret på tallerkener en bund af de 3 slags
salat.
Læg herpå 2 "æg" af ørredmousse - form
"æggene" med 2 spiseskeer
dyppet i varmt vand.
Fordel kaviar og limeskiver på tallerkenerne.
Genvej: Ørredmoussen kan tilberedes dagen før.
Se alle de bedste opskrifter med Mousse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.