Aftensmad Hovedret. Udvandes, klipfisk: 1 døgn. Arbejdstid:
30 min. Ovntid: 1 time. Let at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn. (4
personer)
# Ingredienser til Bacalao
- Spansk klipfiskeret:
klipfisk
6 store kartofler
2 peberfrugter
6-8 velmodne tomater eller 1 ds flåede
2 løg
3 fed hvidløg
(halv)tør hvidvin
25 sorte oliven uden sten
½ dl olie
Ovnfast fad med låg
* Sådan laves Bacalao
- Spansk klipfiskeret:
1. Begynd dagen før.
Læg klipfisken i koldt vand og lad den ligge mindst 12-14
timer. Skift vandet 2-3 gange.
2. På dagen: Fjern skind og ben og skær fisken i
mundrette stykker.
3. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
Skær løg og peberfrugter i skiver.
Skold og flå tomaterne, hvis der bruges friske.
Dåsetomater skal bare dryppe af.
Skær tomaterne i skiver eller både.
4. Svits løgene kort i lidt af olien, pres hvidløgsfeddene
ned i gryden, rør rundt og tag gryden af varmen.
5. Sæt ovnen på 180 °C.
Smør et ovnfast fad med olie.
Læg først kartoffelskiver, så løg, fisk, tomater,
peberfrugter og oliven skiftevis, slut med kartoffelskiver.
6. Hæld hvidvin ved. Dryp lidt olie over.
Læg låg på eller dæk fadet med alufolie, så der ikke dannes
stegeskorpe.
7. Sæt fadet i ovnen, og se til indholdet efter 1 time.
Så skal det være mørt, ellers må det stå lidt længere.
Server brød til og drys med finthakket persille.
Tips: Bacalao kan også tilberedes med fersk torsk,
men den oprindelige opskrift er med klipfisk. Hvis man ikke kan skaffe
klipfisk, kan saltede torskenakker bruges.
Hvidvinen i fadet kan erstattes med vand eller
fiskebouillon.
Se de bedste opskrifter med
Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------