Helleflynder er en lækker fisk, som er nem at arbejde med. Med denne opskrift fra Kogebog.dk kan du lave den dejligste bagte helleflynder lynhurtigt. En lækker og sund aftensmad.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min. Denne
opskrift er meget nem at lave.
# Ingredienser Bagt helleflynder:
600-800 g helleflynder (Kan evt erstattes af torsk, kuller
eller kulmule)
1 dl persille
1 skalotteløg
1 citron
3 spsk olie
1 tsk salt (efter smag)
1 smule peber
*
Sådan laver du Bagt helleflynder:
Skær fisken i fire lige store stykker, krydder og vend dem
med salt, peber og 1 spsk olie.
Placer fiskestykkerne i et smurt ovnfast fad.
Riv skallen af citronen og bland den med finthakket
persille, finthakket skalotteløg og saften af en halv citron.
Smag persilleblandingen til med salt og peber og fordel den
ovenpå de fire stykker fisk.
Lige inden tilbehøret er klar til at blive serveret, sættes
fisken i ovnen på 150 °C i 8-12 min alt efter tykkelse på fileten.
Stegetider: Fileter med tykkelse 2,5 cm skal have ca. 8 minutter - en tykkelse
på 4 cm betyder 12 minutters bagetid.