Laksen
er nem at bage i ovnen, og den spændende tomatsalat er dejligt let tilbehør. Du
kan selvfølgelig også stege laksen på en varm pande med lidt olie og servere
tomatsalaten rå.
Arbejdstid:
20 min. Bagetid: 10 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer. Er I kun to , så halver opskriften.
# Ingredienser til Bagt laks med lun tomatsalat:
4
stykker laksefilet a 125 g
salt
og peber
Lun
tomatsalat:
500
g modne tomater
250
g cherrytomater
4
spsk olie
4
spsk balsamico
1
fed hvidløg (finthakket)
1
stort rødløg (hakket)
1
bdt basilikum
Tilbehør:
1
kg nye kogte kartofler eller brød
*
Sådan laver du Bagt laks med lun tomatsalat:
Tænd
ovnen på 200 °C.
Læg
laksefileterne på en bageplade med bagepapir med skindsiden nedad og krydr med
salt og peber.
Bag
laksen i ovnen 8-10 min.
Skær
tomaterne i skiver og halver cherrytomaterne.
Læg
alle tomaterne mellem hinanden i et stort ovnfast fad.
Rør
olie og balsamico sammen med hvidløg, salt og peber og dryp dressingen over
tomaterne.
Stil
fadet i ovnen i 5 min., til tomaterne bliver lune.
Drys
rødløg og grofthakket basilikum over tomatsalaten og server den til laksen
sammen med kogte kartofler eller brød.
TIPS:
Alle slags tomater kan bruges, bland fx gerne gule eller grønne tomater i
salaten.
Kilde: Hjemmets bedste MAD