Torsk er en vidunderlig mild hvid fisk. Her godt krydret med friske urter og Montpellier Butter, der er den perfekte parring med vores bagte torsk.
En skive af dette smukke Montpellier Butter gør denne torsk til
en guderet!
# Ingredienser
500 g torskefilet, renset og tørret
Til Montpellier smør:
100 g friske spinatblade, skyllede
100 g brøndkarse
100 g blandet persille, kørvel, purløg og estragon
100 g skalotteløg, groft hakket
10 små agurker/cornichoner
4 tsk kapers
8 fed hvidløg, pillede og hakket
10 ansjosfilet
8 hårdkogte æggeblommer (ubehandlede)
2 rå æggeblommer (ubehandlede)
500 g usaltet smør, blødgjort (ikke smeltet)
1 tsk salt
friskmalet sort peber
35 ml olie
evt. lidt citronsaft / vineddike
* Tilberedning
Montpellier-smør
1. Blancher spinat (hvis frisk) og brøndkarseblade i kogende
vand i 1 minut - opfrisk dem i iskoldt vand, og tryk derefter tørt.
2. Anbring dem i en foodprocessor med urter, skalotteløg,
agurker, kapers, hvidløg, ansjoser, æggeblomme, hårdkogt æggeblomme og
blødgjort smør.
3. Tilsæt evt. lidt citronsaft / vineddike
Krydr med salt og peber, bland derefter til glat masse.
Tilsæt lidt olie i en jævn stråle, så blandingen får
den rette konsistens.
Behandl ikke længere end nødvendigt.
4. Vend ud på folie, og rul det til en pølseform.
Opbevares i køleskab, indtil det skal serveres, og skæres
derefter i skiver.
Torsken:
Forvarm ovnen til 200 °C.
Rens og tør torsk og læg den i bradepande belagt med
madlavningsspray.
Bages i 15 minutter, eller indtil fisken let flager med en
gaffel.
Top med en Montpellier smørskive lige før servering.
Se opskrifter fra Montpellier
INFO: Montpellier er en by i det sydlige Frankrig. Den er
præfektur i departementet Hérault. Indtil strukturreformen i 2016 var byen også
præfektur i regionen Languedoc-Roussillon, der nu er en del af Occitanie. Byen
er Frankrigs 8. største by målt på indbyggertal.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------