Til fisk tilberedt au bleu, det vil sige blåkogt, bruges i reglen ferskvandsfisk og i særdeleshed bækørred. Men også karper hører til de velegnede.
Det er vigtigt, at fisken er helt frisk. Der findes endog
dem, der hævder, at blåkogningen lykkes bedst, når man kommer den levende fisk
i kogelagen. Kogelagen er oftest en såkaldt court-bouillon: vineddike, vand og
laurbær. Eddiken er vigtig, hvis blåfarvningen skal lykkes. Derfor stænker man
også fisken med eddike, kort før den koges.
Superfrisk skal den under alle omstændigheder være, ellers
opnår man ikke det eftertragtede, blåtransparente skær. Blåkogt fisk serveres
med smeltet smør, eller med hollandaise eller anden lys sauce.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------