Her får du bouillabaisse
i flere spændende udgaver. Fx Bouillabaisse
med æg, med anis, med muslinger eller Bouillabaisse med marineret fisk.
Forberedelse: 40
min. Tilberedning: 1½ time. 6 personer.
# Ingredienser
4 løg
1 helt hvidløg
3 spsk olie
¼ fennikel i tern
4 skiver havål samt
halen
1 kg stenbider
2 dl hvidvin
1 kg tomater
5 liter fiskefond
2 spsk tomatpasta
1 kg kartofler
salt og peber
1 knsp safran
1½ kg sankt
petersfisk
1½ kg skorpionfisk
2 fjæsinger (a ca.
500 g)
2 knurhaner (a ca.
600 g)
6 jomfruhummere
2 stilke hakket,
bredbladet persille
* Tilberedning
Fjern skæl og evt.
indmad, og skær fiskene i store stykker.
Pil løg og hvidløg,
og skær dem i skiver.
Varm olien i en stor
gryde, og svits begge dele med fenniklen.
Skær halen fra ålen
i stykker, og tilsæt den til gryden
sammen med
stenbiderne. Tilsæt hvidvin, og lad det fordampe.
Skær tomaterne i kvarte,
og kom dem i retten.
Lad det koge for høj
varme et par min.
Tilsæt fiskefond, så
det dækker, samt tomatpasta.
Kog ind til halv
mængde.
Fortsæt med at hælde
fiskefond ved, så det dækker,
indtil væsken bliver
tykkere.
Skræl kartofler, og
skær dem i skiver.
Smag fonden til med
salt, peber og safran.
Tilsæt fisk og
kartofler.
Kog 20 min for høj
varme.
Tilsæt jomfruhummere
5 min inden servering.
Bouillabaisse
med æg
Udskift skorpionfisk
med 6 æg, der pocheres i den
simrende fond 3 min
inden servering.
Bouillabaisse
med anis
Tilsæt 1 fennikel
skåret i strimler og brunet sammen
med fennikelbladene.
Pynt retten med
fennikelblade. Servér
Bouillabaisse
med muslinger
Læg 400 g muslinger
på en stor pande og damp dem,
til de åbner sig. Si
væsken, og tilsæt den til fonden.
Tilsæt de afskallede
muslinger lige inden servering.
Bouillabaisse med
marineret fisk
Marinér stenbiderne i olie, hvidløg og fennikel dagen
inden servering.
Hæld det i en stor gryde, og følg ovenstående opskrift, men
undlad at svitse ingredienserne.
Se alle de bedste opskrifter med Forretter Suppe
Hovedret Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------