Anretning med brandade og hellefisk er en lækker forret med
masser af smag. Hellefisken suppleres af kogte vagtelæg og en velsmagende røget
kaviar.
Til 12 personer
# Ingredienser
Brandade:
1 torskefilet uden skind (ca. 200 g)
650 g melede kartofler
¼ liter vand
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl cremefraiche 18%
½ finthakket løg (ca. 40 g)
1 knust fed hvidløg
--
2 dl vand
12 vagtelæg
175 g røget kaviar
12 tynde skiver røget hellefisk (ca. 450 g)
1½ dl cremefraiche 18%
Pynt: citronbåde og dildkviste
Tilbehør: ristet rugbrød og flutes
Drikkevarer: rødvin - kølig, ung beaujolais eller
en tør, hvid mousserende vin, fx cava
* Tilberedning
Brandade: Rens og tør torskefileten.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker.
Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og
kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
Tag kartoflerne op med en hulske.
Læg fisken i det kogende kartoffelvand og
damp den ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
Tag torsken op med hulskeen, drys fisken med salt og findel
den.
Mos kartoflerne, evt. med en kartoffelstøder.
Vend fisk og kartofler sammen med de øvrige ingredienser.
Stil "brandaden" tildækket i køleskabet i mindst ½
time. Smag til.
Kom vand og vagtelæg i en gryde.
Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg
i ca. 3 min.
Hæld vandet fra æggene og overbrus dem med koldt vand.
Pil æggene og del dem i halve.
Ved serveringen: Anret på hver tallerken ca. 5 spsk
"brandade",
1 spsk kaviar, røget hellefisk, halve vagtelæg og ca. 1½ tsk
cremefraiche.
Pynt med citronbåde og dild.
Genvej: "Brandade" (uden løg og hvidløg) kan
tilberedes dagen før.
Tilsæt løg og hvidløg ca. ½ time før serveringen
INFO: Brandade er en blanding af torsk, kartofler, løg og
cremefraiche.
Den spises med brød. På fransk kaldes det undertiden brandade
de morue og
på spansk kan det kaldes brandada de bacalao.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.