Her får du lune snacks og forretter i flere spændende udgaver. Fx Grønsags-butterdejspakker, Æble-camembertpakker,
Æble-blodpølsepakker eller Kulmule-basilikumpakker.
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 25 min. Giver 10
Butterdejsbidder.
# Ingredienser
175 g helleflynderfileter
2½ dl mælk
½ bundt persille
75 g dåsemajs
4 hvide løg
2 spsk smør
40 g revet cheddar
2 æg
375 g butterdej
salt
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 200 °C. Læg helleflynderen i en gryde.
Tilsæt mælken og derefter vand, til fisken er dækket.
Drys med salt, og pocher for lav varme i 8 min.
Hæld vandet fra, og lad den køle af.
Skyl og hak persillen imens. Pil løgene, og hak dem.
Hæld væsken fra majsen, og skyl den i frisk vand.
Brun dem derefter i smør på en varm pande i 2 min.
Bræk kulleren fra hinanden, og kom løg, majs, persille,
cheddar og 1 pisket æg i panden.
Bland tingene sammen med en gaffel, indtil massen
har en glat konsistens. Smag til med krydderier.
Rul butterdejen ud med en kagerulle, til den er 3 mm tyk.
Skær 20 cirkler med en diameter på 9 cm ud med en
kageudstikker.
Læg 1 tsk af kullerblandingen midt på 10 af
butterdejscirklerne.
Fugt kanterne med pisket æg, og læg endnu en dejcirkel
ovenpå.
Forsegl kanterne ved at trykke dem sammen med fingrene.
Prik hver butterdejsbid med en gaffel, så evt damp kan komme
ud.
Pensl oversiden af hver butterdejsbid med pisket æg.
Læg butterdejsbidderne på en slip-let bageplade, og
bag dem i ovnen 15-20 min, indtil de er gyldne.
Grønsags-butterdejspakker
Svits 100 g bacontern sammen med 1 hakket løg.
Tilsæt 600 g broccolibuketter og 400 g blancherede
gulerodsskiver samt salt og peber.
Læg grønsagerne på dejcirklerne, og drys med revet ost.
Pensl dem med æg og bag dem 15-20 min ved 200 °C.
Æble-camembertpakker
Læg skiver af Granny Smith æbler og tynde skiver camembert
(med skorpen på) på dejcirklerne.
Pensl de forseglede kanter med æggeblomme.
Bag dem i 20 min ved 200 °C.
Æble-blodpølsepakker
Erstat camembert med 250 g blodpølse, og brug 2 æbler.
Kulmule-basilikumpakker
Læg 150 g kulmuleflager på 1 firkantet stykker butterdej.
Drys med peber, og dæk med tapenade.
Tilsæt stykker af peberfrugt og finthakket basilikum.
Fold dejen over, og klem kanterne sammen.
Se alle de bedste opskrifter med Tapas Drinks Snacks/sødt Forretter Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------