Smagen af moderne Mexico er for alle, som har lyst til
sanselige og varierede smagsoplevelser med perfekte kombinationer af krydret,
sprødt, salt og syrligt.
6 personer.
# Ingredienser til ceviche med tun og avocado:
400 g rå tunfilet (se tips)
1 dl limesaft, evt. lige dele lime og citron
1½ tsk salt
2 avocadoer
2 spsk olie
1 tsk hakket frisk eller syltet jalapeño
½ tsk tørret oregano
2 forårsløg
frisk koriander
Tilbehør:
nachos eller tostadas (små majstortillas stegt sprøde i
olie)
medium stærk chilisalsa (gerne lavet på arbol-chili)
*
Sådan laver du ceviche med tun og avocado:
Skær tunfileten i terninger.
Læg dem i en skål, og vend dem med halvdelen af limesaften
samt salt.
Lad fisken trække tildækket i køleskab i 1 time.
Hæld væsken fra, og kasser den.
Skær avocadoerne i halve, fjern stenen, og tag kødet op med
en ske.
Skær kødet i både eller terninger.
Anret tun og avocado på et fad.
Pisk den sidste halvdel af limesaften med olie, jalapeño og
oregano, og dryp over.
Snit løget, og drys det over.
Pynt med frisk koriander.
Server retten på tostadas eller med nachos, og giv salsa
til.
TIPS: Bestil fisken hos fiskehandleren og fortæl, at den
skal spises rå. Du kan også bruge helleflynder, laksefilet eller let stegte
kammuslinger i stedet for tun.
OBS: Når du skal nyde rå fisk, anbefaler Fødevarestyrelsen,
at fisken har været frosset i et døgn ved minus 20 °C for en sikkerheds skyld.
Kogebog.dk har flere dejlige fiskeretter se
selv her
Kilde: Hjemmets bedste MAD