Aftensmad. Frokost. Arbejdstid:
ca 1 time. Friteringstid, fisk: ca 6 min. pr. hold. Friteringstid, kartofler:
6-8 min. pr. hold. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Fish and chips:
750 g fiskefileter
af torsk, skrubbe eller rødspætte
Beignetdej:
250 g hvedemel (ca.
4 dl)
0,75 dl øl
1,5 dl vand
2 spsk olie
fint salt
2 æggeblommer
4 æggehvider
Chips:
750 g store
kartofler
Endvidere:
1 l olie til
friturestegning eller ½ kg ukrydret svinefedt
*
Sådan
laves Fish and chips:
Chips:
1. Skræl kartoflerne
og skær dem i stave på ca ½ cm's tykkelse eller brug et specielt pommes
frites-jern.
Skyl dem i rigeligt,
koldt vand og tør dem godt i et rent viskestykke.
2. Varm fedtstoffet
op i en tykbundet gryde eller i en frituregryde.
Når en
franskbrødsterning på 1 cm bliver gylden på et minut, har frituren den rigtige
temperatur, 180 °C.
3. Læg 1/3 af de
udskårne kartofler ned i det varme fedtstof.
Kog dem 6-8 min.,
til de er svagt lysebrune.
Læg dem på
fedtsugende papir.
Tilbered resten af
kartoflerne på samme måde.
Hold kartoflerne
varme i ovnen for let åben ovndør indtil servering. Ellers bliver de bløde.
Beignetdej:
4. Bland hvedemel og
lidt fint salt.
Tilsæt øl, vand,
olie og æggeblommer, lidt ad gangen og under piskning, til dejen er glat og
klumpfri.
Pisk æggehviderne stive
og vend dem i til sidst.
Fish:
5. Tør
fiskefileterne godt i et klæde. (Hvis der bruges fileter fra store fisk, skæres
de i mindre stykker.)
Dyp dem omhyggeligt
i beignetdejen, lad dem dryppe lidt af, og kom 3-4 stykker i den varme olie.
Kog dem ca 6 min.,
vend dem med en hulske, når halvdelen af kogetiden er gået, så de bliver pænt
gyldne over det hele.
6. Tag
fiskestykkerne op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir et kort øjeblik.
Server dem herefter straks med chips (pommes frites) til.
Server med
citronbåde og remoulade eller hollandaisesauce.
Tips: Dejen kan røres flere timer før. Blot skal
de piskede hvider i senest muligt.
Fisk 'n' chips på
den engelske maner.
Se flere
opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------